Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor
Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor - Cum se prepara acest Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor
Tortul sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe este un desert elegant si rafinat, perfect pentru iubitorii deserturilor usoare si racoritoare. Pentru a prepara acest Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor, sunt necesare ingredientele urmatoare: piscoturi, oua, lapte, zahar, gelatina, smantana lichida, vanilie, fructe.
Ingrediente Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor: 1 pachet de piscoturi (aprox. 200 g) crema: 500 ml lapte 4 galbenusuri 150 g zahar 1 pastaie de vanilie 30 g amidon 10 g gelatina (foi sau granule) 250 ml smantana lichida in plus: 300 ml zeama compot ananas (sau dupa gust) capsuni proaspete fructe de padureCum se prepara acest Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor:
Incalzeste laptele cu pastaia de vanilie taiata. Daca nu ai pastaie, poti adauga extract de vanilie.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul si amidonul pana devin cremoase. Toarna treptat laptele cald peste oua, amestecand continuu, apoi fierbe compozitia pana se ingroasa.
Hidrateaza gelatina in apa rece si incorporeaz-o in crema fierbine si amesteca pana se omogenizeaza. Lasa crema sa se raceasca, apoi incorporeaza frisca batuta.
Pregateste o forma de tort (diametrul 20 cm) cu pereti detasabili, asaza piscoturile insiropate pe margini si la baza tavii. Toarna un strat de crema, adauga fructe, apoi repeta straturile. Decoreaza deasupra cu fructe.
Incearca si reteta de Tort cu ciocolata si portocale sau Tort Diplomat, perfect pentru ocazii speciale.
Iti recomandam si reteta de Tort cu frisca si ananas, absolut delicios si racoritor.
Ingrediente Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor
Ingrediente Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor:
1 pachet de piscoturi (aprox. 200 g)
crema:
500 ml lapte
4 galbenusuri
150 g zahar
1 pastaie de vanilie
30 g amidon
10 g gelatina (foi sau granule)
250 ml smantana lichida
in plus:
300 ml zeama compot ananas (sau dupa gust)
capsuni proaspete
fructe de padure