Tort Seherezada cu fructe de padure

Timp de preparare o ora si 25 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Seherezada cu fructe de padure

Pentru crema, separam ouale, punem albusurile intr-un castron mare. Adaugati zaharul si bateti energic cu un praf de sare, la Bain-Marie, adica peste alt vas cu apa fierbinte, pana obtineti o bezea cremoasa, apoi adaugati alternativ sosul caramel si untul, cubulete. Atentie, este important ca totul sa fie la temperatura camerei. Se amesteca usor pana se obtine o crema omogena. Amesteca apoi smantana, fara zahar, pana obtii o crema pufoasa. In continuare se asambleaza prajitura: intr-un bol mare, dreptunghiular, se aseaza folie alimentara, apoi un strat de biscuiti, un strat de crema caramel, un strat de frisca, apoi se repeta pana se termina compozitiile de crema.Atenție, ultimul strat vor fi biscuiți. Se lasa la racit cel putin 3 ore sau mai bine pana a doua zi! Tortul poate fi decorat cu frisca simpla, sau frisca amestecata cu o lingurita de cacao, sau chiar mai simplu cu jeleu de fructe de padure, care va echilibra gustul dulce al desertului. Creste si pofta buna! ;) O reteta minunata de vara!

Ingrediente Tort Seherezada cu fructe de padure

Biscuiti Petite-Beure cu cacao cca. 350 g

Dulce de leche

pe romaneste dulceata de lapte

sau lapte condesat cu aroma de caramel cca. 250 g

Unt grasime 80% cca. 200 g

Oua 3 bucati

Zahar brun cca. 75 g

Frisca Meggle cca. 300 g

Fructe de padure cca. 300 g.

Categorii