Tort spiralat

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort spiralat

Inainte de pregatire se spala ouale! Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 6 linguri de apa rece, apoi se adauga treptat zaharul.Galbenusurile se freaca cu o lingura de lemn cu sarea si uleiul pana la obtinerea unei consistente cremoase 9 (ca maioneza), se adauga esentele si apoi totul se incorporeaza cu albusul batut spuma mai inainte. Se amesteca tot cu lingura de lemn, prin rasturnare pentru a nu se distruge spuma obtinuta din albusuri. Se adauga treptat faina si praful de copt, apoi cacaoa. Toata compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incalzit in prealabil,timp de 40 minute, dupa expirarea acestui timp se verifica cu scobitoarea daca blatul este bine copt la mijloc, adica daca scobitoarea iese uscata, fara urme de aluat pe ea. Cat timp blatul este la cuptor se prepara cremele: - crema de ciocolata Draling eu o prepar cu 200 ml lapte rece si o mixez bine; - bat bine frisca si o dau la rece, dupa care iau doua linguri cu varf de crema de ciocolata la borcan si le amestec putin cu mixerul, apoi peste acestea adaug frisca batuta in prealabil,cate 2 linguri si continui sa amestec totul cu mixerul.Mai pastrez putina frisca batuta pentru decorarea tortului. Blatul, dupa ce s-a racit putin se taie in doua pe inaltime, obtinandu-se 2 foi, apoi, foile se pun iar una peste alta si totul se taie in 3 parti egale.Se incepe umplerea, alternand cele doua creme: un rulou cu crema de ciocolata, unul cu crema de frisca cu ciocolata.Tortul se insiropeaza dupa asamblarea filor cu creme, conform imaginii, apoi, dupa insiropare, eu il imbrac de obicei cu cele doua creme ramase,amestecate,dupa care decorez totul cu frisca si decor de nuca si alune glazurate. Va doresc pofta buna tuturor!

Ingrediente Tort spiralat

Blatul:8 oua,8 linguri de apa

16 linguri de zahar

16 linguri de faina

un varf de cutit de sare

esenta de rom

vanilie

lamaie

2-3 linguri de cacao

un plic de praf de copt si 3 linguri de ulei.

Cremele: eu folosesc de regula 2 creme

- una la plic de "Ciocolata si rom" de la firma Darling

deoarece are un gust foarte bun si o consistenta care se pastreaza neschimbata chiar si dupa 2-3 zile

- una pregatita de mine din ciocolata la borcan ( tip Finetti) si frisca batuta.

Decorarea: frisca

alune si nuci caramelizate sau decor pentru prajituri din comert.

Categorii