Tort Trufa

Reteta culinara Tort Trufa din categoria Torturi. Specific Canada. Cum sa faci Tort Trufa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Trufa
Daca va doriti un tort intens ciocolatos, cu un blat dens de negresa si cu glazura de unt (buttercream) atunci este tortul perfect. Reteta apartine bineinteles Marthei Stewart, este chiar tortul de pe coperta volumului ” Martha Stewart’s cakes” si este divin! Va recomand sa il pregatiti neaparat pentru ocazii speciale, unde aveti mai multi invitati deoarece este un tort foarte bogat, contine 1 kg de ciocolata, plus unt si alte ingrediente! Noi l-am mancat intr-o saptamana, 3 persoane fiind, si numai cate o bucatica subtirica, ca altfel nu se poate :-) Si ca sa nu ma mai lungesc, va dau si reteta exact asa cum am gasit-o eu in carte, eu, totusi am mai trisat si am pus mai putina ciocolata la glazura, dar voi il faceti cum doriti.
Ingrediente Tort Trufa
Ingredientele sunt date in grame si cups (cani gradate de 250 gr, pt. cei ce locuiesc in SUA sau Canada)
Blaturi: Se vor coace separat in tava rotunda cu diametrul de 23 cm
260 gr unt la temperatura camerei plus pentru uns tavile (1 cup/cana plus 2 linguri, plus pt. uns)
65 gr cacao (1/2 cup/cana plus 1 lingura) plus pt. tapetat formele
80 ml apa fierbinte (1/4 cup/cana plus 2 linguri)
200 ml lapte (3/4 cana)
300 gr faina cernuta ( 2 1/4 cup/cana)
3 oua
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
350 gr zahar (1 3/4 cup/cana)
2 lingurite esenta vanilie (pura)
Crema de ciocolata ganache:
400 ml smantana pentru frisca ( minim 35% grasime)
400 gr ciocolata neagra (sau cu lapte) – cu lapte va iesi mai dulce
Glazura de ciocolata cu unt:
65 gr cacao (1/2 cup/cana plus 1 lingura)
80 ml apa calduta
350 gr unt la temperatura camerei
150 gr zahar pudra cernut
2 1/4 lingurite sare
600 gr ciocolata neagra, topita si racita