Tort trunchi de copac

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort trunchi de copac

Se separa galbenusurile de albusuri, se freaca galbenusurile cu zaharul pina se face o compozitie omogena spumoasa.Se adauga nuca si faina amestecindu-se mai departe. Se bat spuma albusurile si se adauga la compozitia de mai sus, se adauga si zaharul vanilat. Se toarna intr-o tava tapetata cu margarina si faina.Se da la cuptor cca 30 de minute cind e gata se ruleaza intr-un servet de bucatarie obtinindu-se un tub.Se lasa sa se raceasca.Cind e rece se unge in interior cu crema galbena si in exterior cu cea maro. Pe bain marin se fierbe crema din 4 oua si zahar pina devine consistenta.Se pune la racit. Cind e complet rece se freaca cu untul, se imparte in doua o parte se amesteca cu cacao.

Ingrediente Tort trunchi de copac

Pentru blat:

9 oua

210gr zahar

un plic de zahar vanilat

180gr nuca macinata

2gr faina

Pentru crema:

4 oua

180gr zahar

un plic zahar vanilat

un pachet de unt

Categorii