Tort Urs Panda

Timp de preparare 5 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Urs Panda

Blaturile: Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, cacaoa, praful de copt si esenta. Se coace la cuptorul incalzit in prealabil. Blatul rotund este pentru capul ursuletului, iar cel dreptunghiular pentru corp,labute,nas si urechi. Crema: Am topit ciocolata,am amestecat-o cu frisca si nuca. Dupa racire, blaturile se ,,croiesc'', se taie in doua, se insiropeaza si se umplu cu crema de frisca. Se trece la ornat: Se pregateste crema de ciocolata dupa instructiunile de pe plic.Capul ursuletului se va orna cu frisca, si restul corpului cu crema de ciocolata. Mai bine se observa din poze. Modelul este luat de pe acest site: http://www.youtube.com/watch?v=Cv_e2pHVXYk&feature=channel Doar ca eu am mai adus cateva modificari. Daca urmariti filmuletul, o sa va fie si mai clar. Acest tort l-am facut pentru ziua unui nepotel si a fost foarte incantat.

Ingrediente Tort Urs Panda

-pentru blatul rotund(diametrul de 22 cm):

4 oua,8 linguri de zahar,8 linguri nuca macinata

4 linguri de faina

1 lingura cacao

jumatate de pliculet praf de copt,esenta rom

-pentru blatul dreptunghiular(24cm/34cm):

10 oua,20 linguri de zahar

20 linguri nuca macinata

10 linguri faina

2 linguri cacao

1 praf de copt

esenta de rom

-pentru crema:

800 gr frisca

300 gr ciocolata menaj

10 linguri nuca macinata

-pentru decor:

1 crema de prajituri de ciocolata(Dr. Oetqer)

250 ml lapte+3 linguri zahar+1 lingura cacao

200 grame frisca

-pentru insiropat:

sirop de zahar ars cu cafea

Categorii