Tort Vasile (Revelion 2020)

Instructiuni de preparare Tort Vasile (Revelion 2020)
Ingrediente Tort Vasile (Revelion 2020)
pentru ornamente de ciocolată albă:
40 g ciocolată albă
pentru blat avem nevoie de:
6 ouă
un praf de sare
5 ml îndulcitor
O jumătate de linguriță coajă rasă de portocală
3 linguri făină
7 linguri nucă măcinată
un plic praf de copt
pentru sirop avem nevoie de:
300 ml apă
100 ml suc de portocală
3 lingurițe esenţă de rom
pentru crema de ciocolată neagră:
250 g cremă mascarpone
50 ml frişcă lichidă
70 g ciocolată neagră
2 lingurițe cafea solubilă
1 linguriţă cafea măcinată
Pentru decor:
250 g cremă mascarpone
150 ml frişcă lichidă
40 g ciocolată albă
1 linguriță colorant alimentar pudră natural lila
O jumătate de linguriță colorant alimentar pudră natural verde
Perle de zahăr