Tort Vasile (Revelion 2020)

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Vasile (Revelion 2020)

Ornamentele de ciocolată albă: Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se scoate din ibric și se zvântă ușor pe un prosop de hârtie. Se lasă la răcit 5 minute, cât să devină ușor vâscoasă, se taie poșul la capăt și se desenează ornamentele dorite pe o bucată de hârtie de copt. Se dau la congelator până la utilizare. Blatul: Eu l-am pregăti cu o seară înainte pentru a nu-mi lăsa prea multe pregătiri pentru ziua de Revelion. Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, coaja rasă de portocală, apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a rămâne compoziţia aerată. Se toarnă compoziţia într-o formă de copt rotundă, pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, aprox 30 de minute, la foc mic (sau până trece testul scobitorii). Se lasă la răcit. Siropul: Se fierbe pe foc mic apa cu sucul de portocală, 5-7 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit. Crema de ciocolată neagră: Se topește pe baie de abur ciocolata neagră și se lasă la răcit 5 minute. Se amestecă bine cu mixerul cremă mascarpone, se adaugă ciocolata neagră, cafeaua măcinată și cea solubilă cacaoa şi cafeaua. Montare: Se taie blatul în 3 foi, se însiropează foile, se repartizează egal crema de ciocolată neagră între foi. Decor: Se topește pe baie de abur ciocolata neagră și se lasă la răcit 5 minute. Se amestecă bine cu mixerul cremă mascarpone, se adaugă ciocolata albă. Se îmbracă tortul în alb. Din crema rămasă se păstrează două linguri pentru florile albe, iar restul se împarte în două castronele, pentru a o colora în verde, respectiv lila. Eu am adăugat și câteva accente de culoare pe tort, apoi am nivelat frumos astfel încât culorile să se contopească. Se decorează tortul cu flori din crema lila, frunze din crema verde și perluțe, dar și cu ornamentele de ciocolată albă pregătite la început. Se dă la rece până la servire. Porţii: 15 Timp de coacere: aprox 30 min Timp de pregătire: aprox 1h 30min La mulţi ani tuturor sărbătoriţilor şi Un An Nou Fericit! Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/tort-vasile-revelion-2020.html

Ingrediente Tort Vasile (Revelion 2020)

pentru ornamente de ciocolată albă:

40 g ciocolată albă

pentru blat avem nevoie de:

6 ouă

un praf de sare

5 ml îndulcitor

O jumătate de linguriță coajă rasă de portocală

3 linguri făină

7 linguri nucă măcinată

un plic praf de copt

pentru sirop avem nevoie de:

300 ml apă

100 ml suc de portocală

3 lingurițe esenţă de rom

pentru crema de ciocolată neagră:

250 g cremă mascarpone

50 ml frişcă lichidă

70 g ciocolată neagră

2 lingurițe cafea solubilă

1 linguriţă cafea măcinată

Pentru decor:

250 g cremă mascarpone

150 ml frişcă lichidă

40 g ciocolată albă

1 linguriță colorant alimentar pudră natural lila

O jumătate de linguriță colorant alimentar pudră natural verde

Perle de zahăr

Categorii