Tort Violet

Reteta culinara Tort Violet din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Violet

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Violet

 

Acest tort a fost facut pentru o doamna care a implinit frumoasa varsta de 50 de ani! A fost o placere pentru mine sa ii fac acest tort! Ea fost super multumita atat la aspect cat si la gust!  

 

INGREDIENTE
Pentru blatul de vanilie: (Tava 26cm): 5 oua mari 150g zahar un praf de sare esenta de vanilie 150g faina 1 lingurita praf de copt Pentru blatul de ciocolata: (Tava 26cm) 60 g unt 50 g ciocolata (50% cacao) 75 g faina 3 oua un praf de sare 85 g zahar 15 g cacao 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu Sirop: 1 cana cu apa zahar dupa gust esenta de vanilie Pentru mousse-ul de zmeura: 225g zmeura indulcita (coulis) 75g ciocolata alba 3 foi de gelatina 75g iaurt 225ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra Ingrediente mousse-ul straciatella: 200g ciocolata alba 160ml lapte 2 foi de gelatina 200ml smantana pt frisca 1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker 50gr ciocolata neagra rasa In plus: Frisca batuta indulcita pentru invelit putina ciocolata alba cu cateva linguri de lapte si colorant violet pentru glazura Foi de ore + colorant violet si verde pentru flori si frunze Bezele Pudra aurie dizolvata in putin alcool Ciocolata neagra pentru scis numele Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de vanilie, iar la final faina si praful de copt cernute. Omogenizam si transferam totul intr-o tava de 26cm. Dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea. Cand s-a racit taiem 2 felii egale pe orizontala. Pentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Punem faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si cacaoa, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn pana incorporam totul foarte bine. La final, turnam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Turnam compozitia rezultata intr-o tava detasabila de 26cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute. Cand este gata il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi taiem o foaie de aceeasi marime (exact ca cele 2 blaturi de vanilie). Siropul: Incalzim apa cu zaharul pana ajunge la punctul de fierbere, apoi stingem focul si punem vanilia, amestecam si lasam sa se racoreasca. Pentru mousse-ul de zmeura: Incalzim zmeura intr-un ibric, adaugm ciocolata alba bucatele mici pana se topeste, lasam sa se racoreasca. Hidratam gelatina in apa rece . Cand zmeura nu mai este fierbinte, adaugam gelatina hidratata, iar cand ajunge aproape de temparatura camerei punem si iaurtul, amestecam si lasam sa se raceasca complet. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si aerata, apoi o unim cu crema de zmeura si omogenizam. Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: Hidratam gelatina in apa rece. Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt. Asamblare: Intr-un inel detasabil punem roata imprejur folie de acetat sau hartie de copt, asezam prima data un blat de vanilie, insiropam, turnam mousse-ul de zmeura, blatul de ciocolata, insiropam, mousse-ul straciatella si la finam ultimul blat, insiropam si dam la rece pana a doua zi. Pentru ornat, am scos frumos inelul si folia din jurul tortului si l-am ornat cu frisca batuta (eu folosesc frisca naturala si zahar pudra vanilat+ intariror de frisca de ex. Chantifix de la Vahiné pentru cei care locuiesc in Franta), am pastrat o parte pentru a o colora in violet si ai da un aspect frumos in partea de jos. Am acoperit o parte de tort cu glazura violet, am folosit foi de orez pentru foi si frunze, iar numele l-am prins cu ajutorul unei forme cu litere din silicon. Sper ca va ajuta aceasta reteta si ca va este de ajutor!!!

Ingrediente Tort Violet

Pentru blatul de vanilie:

(Tava 26cm):

5 oua mari

150g zahar

un praf de sare

esenta de vanilie

150g faina

1 lingurita praf de copt

Pentru blatul de ciocolata:

(Tava 26cm)

60 g unt

50 g ciocolata (50% cacao)

75 g faina

3 oua

un praf de sare

85 g zahar

15 g cacao

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu

Sirop:

1 cana cu apa

zahar dupa gust

esenta de vanilie

Pentru mousse-ul de zmeura:

225g zmeura indulcita (coulis)

75g ciocolata alba

3 foi de gelatina

75g iaurt

225ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra

Ingrediente mousse-ul straciatella:

200g ciocolata alba

160ml lapte

2 foi de gelatina

200ml smantana pt frisca

1 lingurita zahar pudra vanilat Dr. Oetker

50gr ciocolata neagra rasa

In plus:

Frisca batuta indulcita pentru invelit

putina ciocolata alba cu cateva linguri de lapte si colorant violet pentru glazura

Foi de ore + colorant violet si verde pentru flori si frunze

Bezele

Pudra aurie dizolvata in putin alcool

Ciocolata neagra pentru scis numele

Categorii