Tort Vis de ciocolata

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Vis de ciocolata

Pentru a prepara blatul se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga pe rand cele 4 linguri zahar, se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri zahar + 4 linguri ulei, se mixeaza pana se obtine o spuma, apoi se adauga peste albusurile spuma, se amesteca usor de jos in sus. Se completeaza cu cacao si faina cernute, la fel se amesteca usor de jos in sus. Se tapeteaza un vas pentru torturi cu hartie de copt, se toarna compozitia de blat, se uniformizeaza suprafata si se da la cuptorul preincalzit la temperatura medie. Se face testul scobitorii pentru a vedea daca blatul s-a copt. Se da la racit apoi se taie in 4 felii. Pentru a face crema ganache se incalzeste smantana fara a atinge punctul de fierbere, ciocolata se topeste in bain marie sau in cuptorul cu microunde. Se amesteca bine ciocolata topita cu smanatana. Se lasa sa se intareasca putin. Pentru crema de unt se mixeaza spuma, untul cu zaharul, se adauga cacao. alunele se prajesc si se sfarama cu sucitorul, se pun apoi in untul spuma. Se da la rece. Mod de asamablare: Se insiropeaza prima foaie cu putina cafea (cafeaua trebuie sa va ajunga pentru toate 4 foi). Se intinde pe foaia insiropata crema ganache de ciocolata,se aseaza a doua foaie, se insiropeaza, se intinde toata crema de unt si se repeta procedura cu celelalte foi. Crema de unt se pune o singura data, la mijlocul tortului. Se da tortul pentru cateva ore la frigider pentru a se putea apoi glazura. Glazura se face la fel ca crema ganache de mai sus cu diferenta ca se pune de calda deasupra tortului si se intinde cu ajutorul unui cutit mai lat si lung. am ornat cu macarons, decoratiuni de ciocolata alba, margele argintii comestibile si bezele caramel.

Ingrediente Tort Vis de ciocolata

Ingrediente:

Blat

8 oua

8 linguri zahar

4 linguri ulei

6 linguri faina alba

3 linguri cacao

Crema ganache de ciocolata

300 g ciocolata lapte

500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Crema spuma de unt

1 pachet unt

100 g alune fara sare

2 linguri cacao

100 g de zahar pudra

Sirop

1 cana de cafea dulce

Glazura

100 g ciocolata neagra

50 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

Categorii