Tort "Vis de Iarna"
Reteta culinara Tort "Vis de Iarna" din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort "Vis de Iarna"
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort "Vis de Iarna"
Daca va decideti sa faceti un tort fin, ciocolatos si plin de savoare, puteti incerca aceasta varianta. Ciocolata amaruie si aroma de portocala este o combinatie magica. Blatul e cel pe care-l folosesc foarte des, varianta ideala, bogat si umed, crema fina de ciocolata este asemanatoare cu cea de trufa, delicata si catifelata, iar crema de portocale il imbogateste fara a-l face prea dulce. In cazul in care v-a facut cu ochiul, va trebui sa preparati portocala confiata cu doua, trei zile mai inainte, sa aiba timp sa se usuce indeajuns. Nu imi place sa conving pe nimeni ca e bun, insa va pot spune ca m-a bucurat reactia invitatilor.
Ingrediente Tort "Vis de Iarna"
Portocala confiata si sirop :
1 portocala
200 gr zahar
400 gr apa
Blat 2 buc :
250 gr unt
150 gr zahar
4 galbenusuri
200 gr faina
200 ml lapte
3 linguri cacao
coaja rasa de la 1 portocala
5 gr praf de copt
Crema de ciocolata :
200 gr ciocolata min 70% cacao cu portocala
200 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
5 galbenusuri
120 gr zahar pudra
Crema de portocale :
200 ml smantana pentru frisca
200 gr ciocolata alba
200 gr jeleu sau gem de portocale
2 felii portocala confiata, maruntite
Pentru decor :
50 gr ciocolata amaruie
cateva afine
frunzute de menta
felii de portocala confiate