Tort "Vis de Iarna"

Reteta culinara Tort "Vis de Iarna" din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort "Vis de Iarna"

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort "Vis de Iarna"

 

Daca va decideti sa faceti un tort fin, ciocolatos si plin de savoare, puteti incerca aceasta varianta. Ciocolata amaruie si aroma de portocala este o combinatie magica. Blatul e cel pe care-l folosesc foarte des, varianta ideala, bogat si umed, crema fina de ciocolata este asemanatoare cu cea de trufa, delicata si catifelata, iar crema de portocale il imbogateste fara a-l face prea dulce. In cazul in care v-a facut cu ochiul, va trebui sa preparati portocala confiata cu doua, trei zile mai inainte, sa aiba timp sa se usuce indeajuns. Nu imi place sa conving pe nimeni ca e bun, insa va pot spune ca m-a bucurat reactia invitatilor.

Ingrediente Tort "Vis de Iarna"

Portocala confiata si sirop :

1 portocala

200 gr zahar

400 gr apa

Blat 2 buc :

250 gr unt

150 gr zahar

4 galbenusuri

200 gr faina

200 ml lapte

3 linguri cacao

coaja rasa de la 1 portocala

5 gr praf de copt

Crema de ciocolata :

200 gr ciocolata min 70% cacao cu portocala

200 ml lapte

200 ml smantana pentru frisca

5 galbenusuri

120 gr zahar pudra

Crema de portocale :

200 ml smantana pentru frisca

200 gr ciocolata alba

200 gr jeleu sau gem de portocale

2 felii portocala confiata, maruntite

Pentru decor :

50 gr ciocolata amaruie

cateva afine

frunzute de menta

felii de portocala confiate

Categorii