Torta cu crema pentru festivitati

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Torta cu crema pentru festivitati

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat spuma albusele cu putina sare se adauga treptat zaharul pana ce spuma este tare,adaug galbenusele si continui sa bat se adauga si uleiul si bate-m in continuare.Micsorez faza mixerului si adaug treptat faina,cacao si nes cafe. In tava tapetata cu pergament torn compozitia si dau la copt ptr 25-30minute pina este coapta. Intr-e timp in oala mixerului punem budinca de vanilie cu paharul de lapte si incepem sa amestecam si adaugam si smantana de frisca batem totul bine pana iese o crema spumoasa dar tare. Cand blatul s-a racit taiem in doua si pe prima foaie punem aproape toata crema de vanilie si ungem bine tot blatul si laterala cu crema.Restul de crema lasam putin in frigider ptr ornat. Pregatim crema de ciocolata asa cum am pregatit crema de vanilie punem al doilea blat peste crema de vanilie si ungem cu crema de ciocolata tot blatul si laterala. Ornam torta cu moturi din crema de vanilie,si presaram viermisori de ciocolata peste tot. Se lasa la frigider cateva ore dupa care se poate servi. O torta usoara si foarte gustoasa.

Ingrediente Torta cu crema pentru festivitati

Pentru blat rotund de 26 cm

6 oua despartite-albus galbenu

6 linguri zahar

2 linguri ulei

6 linguri faina

1praf de copt

1lingurita nes-cafe

1lingurita cacao

Pentru crema de vanilie

1 budinca crema de vanilie nu de fiert

1 pahar lapte

250 ml smantana pentru frisca

ptr crema de ciocolata

1budinca crema de ciocolata

1pahar lapte

250 ml smantana ptr frisca

ptr decor-viermisori de ciocolata.

Categorii