Tortul meu Napoleon
Reteta culinara Tortul meu Napoleon din categoria Torturi. Cum sa faci Tortul meu Napoleon
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tortul meu Napoleon
Indiferent cum il faceti, tort sau prajitura, este minunat. Este pe lista de asteptare de ceva vreme. L-am degustat la intalnirea bucatarasilor de la Bran, facut de draga noastra Dia si tot de la ea m-am inspirat pentru el. Citind si alte retete am vazut ca poate fi combinat si cu dulceata. Pentru ca tuturor celor pasionati le place sa-si lase amprenta, nu m-am putut abtine si pentru tortul meu Napoleon am facut un jeleu de mango. Imi place la maxim aroma fructului si pentru ca tortul era cu dedicatie, am vrut sa iasa ceva deosebit. L-am facut cu drag pentru familia mea, am inlocuit zaharul cu indulcitor pentru ca socrul meu este diabetic, iar in felul acesta sarbatoritul s-a delectat fara probleme cu o felie generoasa de tort. Mi-a saltat inima de bucurie cand am vazut cum ii luceau ochii lui „tataie” la vederea tortului, s-a bucurat mai ceva ca un copil…Va doresc si voua sanatate si viata lunga parintilor, sa va bucurati de ei!!!
Ingrediente Tortul meu Napoleon
500 gr faina
2 oua
1 lingura otet de mere
3 linguri votca sau gin
1 lingurita mica sare
80 ml apa rece
Pentru crema:
4 galbenusuri
5-6 linguri indulcitor pulbere
600 ml lapte
1 pastaie vanilie
2 linguri amidon alimentar
2 linguri faina
100 gr unt 82%grasime
Pentru jeleu:
1 fruct mango
1 lingura indulcitor pulbere
2-3 linguri apa
Pentru imbracat tortul:
2 linguri crema
200 ml smantana pentru frisca
1 cutie mica branza pufoasa cu smantana de la Delaco