TORTUL " NAPOLEON "

Reteta culinara TORTUL " NAPOLEON " din categoria Torturi. Specific Moldova. Cum sa faci TORTUL " NAPOLEON "

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare TORTUL " NAPOLEON "

 

Este un tort foarte renumit, un tort care se prepara din aluat in foi - dar si aluatul in foi se prepara prin diferite metode sau in cel mai simplu caz - se cumpara la pravalie. Voi descrie o metoda mai usoara de preparare a aluatului in foi ( o metoda rapida), dar ceva mai tarziu - voi expune alta reteta de aluat in foi, care se poate utiliza pentru prepararea mai multor retete, si in special a acestui tort. Se prepara tortul in 1 ora 40 min . Dupa aceasta reteta se prepara un tort cu d=28 cm si cam de 2.5 -2.8 kg O alta metoda de prepara a aluatului pt acest tort o puteti gasi aici http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea_aluatului_in_foi.html

Ingrediente TORTUL " NAPOLEON "

250 grame de margarina

6 pahare ( paharul - 200 ml)  faina de calitate inalta  

2 oua  

3 linguri de otet de masa 

putina sare

apa calduta

1.5 l de lapte de grasime mai mare

8 oua mijlocii

2 pahare (200 gr) zahar ( depinde de dulceata lui)

4 linguri cu varf de faina 

vanilie  

sucul unei lamai

300 gr de unt 

Categorii