TORTUL " NAPOLEON "
Reteta culinara TORTUL " NAPOLEON " din categoria Torturi. Specific Moldova. Cum sa faci TORTUL " NAPOLEON "
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare TORTUL " NAPOLEON "
Este un tort foarte renumit, un tort care se prepara din aluat in foi - dar si aluatul in foi se prepara prin diferite metode sau in cel mai simplu caz - se cumpara la pravalie. Voi descrie o metoda mai usoara de preparare a aluatului in foi ( o metoda rapida), dar ceva mai tarziu - voi expune alta reteta de aluat in foi, care se poate utiliza pentru prepararea mai multor retete, si in special a acestui tort. Se prepara tortul in 1 ora 40 min . Dupa aceasta reteta se prepara un tort cu d=28 cm si cam de 2.5 -2.8 kg O alta metoda de prepara a aluatului pt acest tort o puteti gasi aici http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea_aluatului_in_foi.html
Ingrediente TORTUL " NAPOLEON "
250 grame de margarina
6 pahare ( paharul - 200 ml) faina de calitate inalta
2 oua
3 linguri de otet de masa
putina sare
apa calduta
1.5 l de lapte de grasime mai mare
8 oua mijlocii
2 pahare (200 gr) zahar ( depinde de dulceata lui)
4 linguri cu varf de faina
vanilie
sucul unei lamai
300 gr de unt