Tortulete de 8 Martie

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tortulete de 8 Martie

Blat : Ouale se separa, albusul se bate spuma cu zaharul, galbenusul se amesteca cu uleiul si zaharul vanilat dupa care se incorporeaza in albusul batut spuma, se adauga si faina cite putin la sfirsit, se adauga praful de copt stins in zeama de la lamie si se bate bine, bine cu mixerul, se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se da la cuptor la 180 de grade cam 35/40 de minute, faceti testul cu scobitoarea. Cind este gata se da la racit, eu am taiat blatul in 4 bucati si am facut 4 mini tortulete. Sa insiropati tortul inainte de a pune crema in el. La sirop se amesteca toate ingredientele intr-un bol si este gata. Crema 1 Se face budinca cum scrie pe ambalaj, o dam la racit, intre timp batem frisca lichida, cind budinca e racita, o impartim in doua, o parte amestecam cu frisca lichida batuta si iaurtul si zaharul vanilat Crema 2 Jumatatea de budinca ramasa o amestecam cu crema de ciocolata si frisca lichida batuta. Portocala o curatam de coaja si de pielita, pulpitele le taiem bucatele mici si le adaugam la crema cu plicul de zahar vanilat, le amestecam cu mixerul putin si este gata. Eu am taiat blatul in 4 si am facut doua bucati cu crema 1 si doua bucati crema 2. Decorul il puteti face cum doriti.

Ingrediente Tortulete de 8 Martie

Blat:

12 oua

12 linguri de faina

12 linguri de zahar

2 linguri de ulei

1 plic de zahar vanilat

1 praf de copt

Zeama de lamie sau de portocale

Unt pentru uns tava

Crema 1

O budinca de vanilie (budinca o vom imparti in doua cind este gata

ca sa putem face 2 creme diferite)

500 ml de lapte pentru budinca si 2 linguri de zahar

200 gr de iaurt cu piersica

200 ml frisca lichida

1 zahar vanilat

Crema 2

Jumatatea ramasa de budinca de la crema 1

3 linguri de finneti

1 portocala

200 ml frisca lichida

1 zahar vanilat

Sirop: 200 ml apa

2 plicuri zahar vanilat

1 esenta de rom

Decor:

Ciocolata topita

Frisca lichida

Categorii