Turta dulce cu martipan
Instructiuni de preparare Turta dulce cu martipan
Se amesteca faina cu zahar, zahar vanilat, sare, condimente si bicarbonat de sodiu. Se adauga martipanul dat pe razatoarea mica si untul in bucati. Se framanta totul repede cu mainile; se adauga oul si se amesteca pana se obtine un aluat uniform.
Se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider pentru cca.1, 2 ore .
Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se pregateste suprafata de intins a infoliat toata masa pentru chestia asta.
Ingrediente Turta dulce cu martipan
300 g. faina
un praf de sare
1 lingurita scortisoara
un varf de cutit cuisoare macinate
1 lingurita bicarbonat de sodiu
80-100 g. zahar
1 pliculet de zahar vanilat
100 g. martipan
150 g. unt rece
1 ou
1 albus
230-250 g. zahar pudra
coloranti alimentari
bombonele pentru ornat