Vafe cu lapte de malt
Instructiuni de preparare Vafe cu lapte de malt
O forma de vafe se unge cu putin ulei de rapita si apoi se incalzeste conform instructiunilor de utilizare.
Ouale, laptele, untul topit si esenta de vanilie se incalzesc intr-un bol pana la omogenizare.
In alt bol se amesteca faina, malaiul, zaharul, pudra de lapte de malt, praful de copt si sarea.
Amestecand cu un tel se incorporeaza ingredientele lichide in cele uscate pana la omogenizare.
Din aluatul obtinut se coc vafe in forma speciala. Se servesc la micul dejun.
Ingrediente Vafe cu lapte de malt
2 oua,
1 ¼ cana lapte,
4 linguri unt topit,
1 lingurita esenta vanilie,
1 ½ cani+2 linguri faina,
1/3 cana malai,
3 linguri zahar,
3 linguri pudra lapte de malt,
1 lingurita praf de copt,
1 lingurita sare.