VARGABELES

Reteta culinara VARGABELES din categoria Dulciuri. Specific Ungaria. Cum sa faci VARGABELES

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare VARGABELES

 

De prea multe ori am auzit despre acest preparat si nu m-am invrednicit sa gust,nu mai zic sa-l prepar:))))))). Aveam la "sertar" reteta Mirelei si am trecut la treaba.A iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE
200 g. taietei lati 500 g. branza dulce 4 oua 4 linguri zahar tos 1 lingura vanilie coaja de lamaie 100 stafide putina sare

Fierbe pastele in apa cu putina sare conform instructiunilor de e pachet.

Cat fierb pastele ,intr-castron un amesteci branza cu 2 linguri zahar,vanilia,coaja rasa de la o lamaie,2 oua+ 2 galbenusuri si stafidele.

Cand pastele sunt fierte le strecori ,apoi le treci sub un jet de apa rece.

Rastorni pastele peste compozitia de branza amstecand usor pentru omogenizare.

Intreaga compozitie se pune intr-o tava unsa cu unt.

Dai tava la cuptor incalzit la 170 grade pentru 25-30 minute .

Cele doua galbenusuri si 2 linguri de zahar se mixeaza pana se obtine o bezea ferma.

Cansd patele sunt aurii scoate tava si pune deasupra pastelor bezeaua .

Niveleaza usor si mai da tava la cuptor 5-7 minute.

Cand bezeaua s-a colorat frumos ,opreste focul si lasa tava in cuptor cu usa intredeschisa .

Se serveste rece sau calda,dupa preferinta.

Pofta buna!

Ingrediente VARGABELES

200 g. taietei lati

500 g. branza dulce

4 oua

4 linguri zahar tos

1 lingura vanilie

coaja de lamaie

100 stafide

putina sare

Categorii