Velouté de morcov cu chimion

Reteta culinara Velouté de morcov cu chimion din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Velouté de morcov cu chimion
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Velouté de morcov cu chimion
Este una din supele crema clasice din bucataria franceza, combinatia este superba dar aromele trebuie dozate cu grija sa nu fie predominant chimionul. Pentru mine serile friguroase inseamna supa :) asta e meniul serii , cu sau fara altceva supele sunt regula la noi in casa .
Ingrediente Velouté de morcov cu chimion
500 gr morcov de calitate , bio de preferinta
un cartof mare
o ceapa alba
20 gr unt
400-500 ml fond de legume sau de pui
o jumatate de lingurita de chimion pudra
150 ml smantana lichida slaba
sare de mare bruta, piper proaspat macinat
putin ulei de masline si verdeturi pentru asezonarea finala si decor