Velouté de morcov cu chimion

Reteta culinara Velouté de morcov cu chimion din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Velouté de morcov cu chimion

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Velouté de morcov cu chimion

 

Este una din supele crema clasice din bucataria franceza, combinatia este superba dar aromele trebuie dozate cu grija sa nu fie predominant chimionul. Pentru mine serile friguroase inseamna supa :) asta e meniul serii , cu sau fara altceva supele sunt regula la noi in casa .

Ingrediente Velouté de morcov cu chimion

500 gr morcov de calitate , bio de preferinta

un cartof mare

o ceapa alba

20 gr unt

400-500 ml fond de legume sau de pui

o jumatate de lingurita de chimion pudra

150 ml smantana lichida slaba

sare de mare bruta, piper proaspat macinat

putin ulei de masline si verdeturi pentru asezonarea finala si decor

Categorii