Velouté/supa crema de 4 legume
Reteta culinara Velouté/supa crema de 4 legume din categoria Supe. Specific Franta. Cum sa faci Velouté/supa crema de 4 legume
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Velouté/supa crema de 4 legume
Asa cum v-am promis o sa urmez o serie de supe fierbinti care se regasesc in bucataria franceza si care cred eu trebuie gustate de toata lumea si introduse in cinele noastre de iarna . Velouté este numele dat in bucataria franceza supei pe baza de legume sau carne care este mixata la sfarsit si este “legata” cu smantana si adeseori galbenus de ou. Este extrem de indragita de francezi si este servita sau ca antreu cald sau pe post de cina seara imbogatita cu crutoane si cascaval ras dupa caz.
Ingrediente Velouté/supa crema de 4 legume
potimarron/o specie dovleac mic portocaliu,
pastarnac,
cartof,
morcov.
Mai avem nevoie de
putin unt,
ulei de masline,
sare de mare,
piper,
pasta de ardei iute,
lapte,
ierburi aromate mixate cu ulei de masline si usturoi,
crutoane de paine.