Vis tropical cu fructe exotice

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Vis tropical cu fructe exotice

Preparam blatul lat:batem ouale cu zahar si sare.Adaugam faina amestecata cu praful de copt si asezam compozitia rezultata intr-o forma unsa doar pe fund.Coacem la cuptor 25 minute.Scoatem cand este gata si lasam pe un gratar de bucatarie sa se raceasca. Preparam blatul ingust:framantam un aluat din faina,zahar,unt,galbenus si sare pe care il dam la frigider 30 minute.Apoi intindem o foaie de aluat pe masa de lucru ,tapetata cu faina ,si decupam un cerc de marimea unei forme de tort pe care il punem in forma de tort unsa. Intepam in mai multe locuri aluatul cu o furculita si coacem la cuptor 20 minute.Cand este gata lasam blatul la racit. Asezam blatul ingust pe un platou de tort si il ungem cu jeleu.Blatul lat il taiem pe 2 niveluri:blatul inferior se asaza pe blatul ingust. Ptr. crema stoarcem lamaile.Praful de jeleu se dizolva in 100 ml apa si 150g zahar la foc moale.Branza se freaca cu sucul de lamaie si se pune compozitia de jeleu si se da la rece.Cand s-a intarit crema de branza se adauga frisca batuta. Blatul inferior se unge cu 1/2 din cantitatea de crema si se niveleaza.Asezam a doua jumatate de blat si presam putin.Acoperim cu crema tortul ,dar putina crema asezam intr-un sprit ,si trasam de jur imprejurul tortului un inel de crema care va impiedica jeleul sa curga. Fructele le curatam si le taiem bucati potrivite si le asezam pe tort. Preparam o glazura din praf Tort Gelee,suc de mere si restul de zahar:20g.Turnam peste fructe si lasam sa se intareasca. Marginile tortului le imbracam cu migdale. Tortul trebuie dat la rece 4 ore.

Ingrediente Vis tropical cu fructe exotice

Blat lat:4 oua,120g zahar,1 praf de sare, faina ,1 lingurita praf de copt

Blat ingust:150g faina,50g zahar,80g unt, galbenus,sare

Crema si ornat:2 linguri jeleu de coacaze,2 lamai,1 plic praf de jeleu de lamaie, zahar,200g branza de vaci,250 ml frisca, freucte asortate(struguri si fructe exotice proaspete:rodii,carambol,mango

fructe din conserva),1 plic Tort Gelee,250 ml suc de mere,50g migdale tocate si prajite

Categorii