Vol au vent cu John Dory si ciuperci

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Vol au vent cu John Dory si ciuperci

Parerea mea este ca la orice masa festiva acest tip de aperitiv nu ramane pe platou. In plus combinatia dintre peste, ciuperci si maioneza, asezonata cu foarte putin usturoi este perfecta. Pestele acesta l-am primit congelat de la Sea-way si va spun ca este bun, cu o textura ferma si aroma usor dulce. Ar fi fost de preferat sa fie proaspat, dar prin congelare suntem siguri ca pestele isi pastreaza aproape in intregime valorile nutritionale. Si mie mi se intampla sa congelez peste atunci cand sotul meu are noroc la pescuit, asa ca nu refuz ideea de a pregati peste congelat. Lasam aluatul de foietaj sa se decongeleze la temperatura camerei. Cand mai este putin inghetat decupam cerculete (cu diametrul de 6 cm) sau patratetele in numar par. Jumatate din acestea vor fi la randul lor decupate in mijloc. Ungem marginile cu oul batut cu un praf de sare si lipim cerculetele decupate in mijloc de cele intregi. Le ungem iar cu ou si presaram seminte de mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15-20 minute, pana devin aurii. Cat timp acestea se coc punem la fiert pestele cu o frunza dafin, morcov, ardei gras, ienibahar si boabe de piper. ce s-a fiaert il lasam sa raceasca, apoi il taiem marunt. Calim ciupercile tocate cuburi mici intr-o lingura de ulei, iar cand le luam de pe foc asezonam cu sare si piper si adaugam patrunjel verde proaspat tocat. Amestecam ciupercile cu pestele, maioneza, suc de lamaie si un catel de usturoi pisat, adaugand sare si piper dupa gust. Reteta pregatita de Cristina @www.divainbucatarie.ro cu file de John Dory oferit de Sea-Way.ro

Ingrediente Vol au vent cu John Dory si ciuperci

(18 bucati cu diametrul de 6 cm)

400 g aluat foietaj

1 ou

1-2 linguri seminte de mac

Pentru umplutura:

200 g file John Dory

100 g ciuperci champignon

2 feliute morcovi

2 felie ardei gra

1 foaie dafin

1 boaba ienibahar

3-4 boabe piper

1 catel usturoi

1 lingura ulei vegetal

2 linguri maioneza

1/2 lingurita suc lamaie

sare

piper proaspat macinat

1/2 legatura patrunjel

Categorii