Wiener schnitzel -snitel vienez

Reteta culinara Wiener schnitzel -snitel vienez din categoria Bucatarasi celebri. Specific Austria. Cum sa faci Wiener schnitzel -snitel vienez

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Wiener schnitzel -snitel vienez

 

 Toata lumea stie sa-si faca un snitel. De mancat ce sa mai vorbesc, sunt in topul preferintelor  Probabil si eu am preparat sute si am mancat tot atatea :D.  Intr-o emisiune culinara, ,, Meine Bayeriche Landkuche" cu chef Alfons Schuhbek-  am avut rabdarea sa urmaresc cum prepara snitelul  Frumos mai explica chef-ul. Secretul lui era sa foloseasca uleiul de prajit amestecat cu unt  Snitelele vor iesi fragede. Si daca vrei sa fie vieneze, musai foloseste carne de vitel.   Despre cine a preparat prima data felul asta de mancare, este alta poveste cu care nu va mai plictisesc. Subiectul este controversat mai ceva ca, , ce a fost prima data, oul sau gaina ?''!!!! Cert este ca, cel putin eu, nu am intalnit om sa spuna ca nu-i place snitelul !!!   

Ingrediente Wiener schnitzel -snitel vienez

6 buc. carne de vitel din pulpa [aproximativ 60 gr / buc]

2 oua

1 lingura smantana

4 linguri faiana alba

8 linguri pesmet

sare cu chilli

piper

200 ml ulei pentru prajit

50 gr unt

lamaie

Categorii