Wiener schnitzel -snitel vienez
Reteta culinara Wiener schnitzel -snitel vienez din categoria Bucatarasi celebri. Specific Austria. Cum sa faci Wiener schnitzel -snitel vienez
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Wiener schnitzel -snitel vienez
Toata lumea stie sa-si faca un snitel. De mancat ce sa mai vorbesc, sunt in topul preferintelor Probabil si eu am preparat sute si am mancat tot atatea :D. Intr-o emisiune culinara, ,, Meine Bayeriche Landkuche" cu chef Alfons Schuhbek- am avut rabdarea sa urmaresc cum prepara snitelul Frumos mai explica chef-ul. Secretul lui era sa foloseasca uleiul de prajit amestecat cu unt Snitelele vor iesi fragede. Si daca vrei sa fie vieneze, musai foloseste carne de vitel. Despre cine a preparat prima data felul asta de mancare, este alta poveste cu care nu va mai plictisesc. Subiectul este controversat mai ceva ca, , ce a fost prima data, oul sau gaina ?''!!!! Cert este ca, cel putin eu, nu am intalnit om sa spuna ca nu-i place snitelul !!!
Ingrediente Wiener schnitzel -snitel vienez
6 buc. carne de vitel din pulpa [aproximativ 60 gr / buc]
2 oua
1 lingura smantana
4 linguri faiana alba
8 linguri pesmet
sare cu chilli
piper
200 ml ulei pentru prajit
50 gr unt
lamaie