Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
Reteta culinara din categoria Supe. Specific Turcia. Cum sa faci Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
Bucataria turceasca este bogata in supe si ciorbe. La fel si cele preparate cu iaurt cu diferite ingrediente si ierburi. Majoritatea supelor su iaurt provin din Anatolia si estul Turciei. Se considera o supa High-Plateau. Va indemn sa incercati!
INGREDIENTE
Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert.
Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se adauga la supa. Adaugam si nautul si menta.
Fierbem la foc mic pana capata o consistenta cremoasa.
Pentru garnisit, separat intr-o craticioara se topeste untul la foc mic, se adauga boiaua si menta si se amesteca.
Se toarna supa in boluri, se garniseste cu sosul preparat.
Pofta buna!
Ingrediente Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
1,5 litri supa de vita sau pui, daca nu aveti puteti pune si apa.
1 cana orez
1 cana naut fiert
2 linguri unt
2 cani iaurt
2 linguri faina
3 galbenusuri
2 linguri menta uscata
sare dupa gust
sos pentru garnisit
2 linguri unt
1 lingura boia (optional)
1 lingura menta uscata