Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon
Reteta culinara din categoria Zacusca. Cum sa faci Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon
Nu puteam să las toamna să treacă fără să adaug la colecția rețetelor mele de zacuscă, această delicioasă Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon! Și se încadrează perfect la categoria "Retete inspirate de toamna", pentru că sursa mea de inspirație a fost rețeta Sylviei: Zacuscă de ciuperci. Până să văd rețeta ei, nu mă gândisem să folosesc și gălbiori la zacusca de ciuperci. Însă eu, pe lângă gălbiori, am adăugat și hribi și iuțari și crăițe sau roinițe și în plus, pentru consistență am adăugat și puține vinete. Ponderea au avut-o ciupercile, ca să nu le fie gustul influențat prea mult de restul ingredientelor. Iar cantitățile ingredientelor le-am echilibrat așa cum am șțiut eu că ar da bine la o astfel de zacuscă. Mulțumesc, Sylvia, pentru inspirație!
Ingrediente Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon
2 kg ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, iuțari, crăițe)
1 kg ciuperci champignon, conservate
1 kg ceapă
5 căței de usturoi
2 kg ardei capia copți
1 kg vinete
750 ml ulei
800 g pastă de roșii cu ardei copți
sare
zahăr, după gust (dacă necesită)
piper
cimbrișor
măghiran
ierburi de grădină