zacusca de vinete taraneasca

Reteta culinara zacusca de vinete taraneasca din categoria Zacusca. Specific Romania. Cum sa faci zacusca de vinete taraneasca

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare zacusca de vinete taraneasca

5 kg de vinete necoapte 1.5 kg ardei capia 1.5 kg de gogosari 1 kg de ceapa 700 ml ulei 70 gr sare 500 ml bulion

Pentru inceput se coc vinetele. ( eu le-am avut coapte in congelator de cand am copt vinetele pentru iarna, asa ca eu doar a trebuit sa le dezghet si sa le pun la scurs).

Gogosarii se spala si se dau prin masina de tocat carne,impreuna cu ardeii capia apoi se pun la calit in ulei. Se fierb pana ce iese toata apa din ei iar cand fierbe se vede ca fierb in ulei limpede ( eu ii fierb chiar si 4 ore la foc domol) la fel ca in imaginea nr 4. 

Intre timp se curata ceapa si se fierbe 20 minute dupa care se lasa la racit apoi se macina si ea. Se adauga peste gogosari impreuna cu vientele care si ele se dau prin masina de tocat carne si se fierb impreuna pana cand din nou se vede ca fierb doar in ulei, evaporandu-se toata apa ce o are ceapa si vinetele. Se adauga sarea dupa gust. La final se adauga bulionul si iar se fierbe pana cand devine limpede . 

Ingrediente zacusca de vinete taraneasca

5 kg de vinete necoapte

1.5 kg ardei capia

1.5 kg de gogosari

1 kg de ceapa

700 ml ulei

70 gr sare

500 ml bulion

Categorii