Zacusca de hribi

Reteta culinara Zacusca de hribi din categoria Zacusca. Cum sa faci Zacusca de hribi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zacusca de hribi

5 kg hribi 3 kg ardei kapia 2 kg ceapa uscata 1 l ulei de floarea soarelui 500 ml bulion dupa gust sare dupa gust piper macinat

Hribii se curata se spala si se oparesc circa 5 minute, dupa care se scurg de apa si se taie marunt cu cutitul. Ardeii kapia se coc se curata si se lasa la scurs intr-o sita.                                                       Ceapa se tai solzisori si se caleste in jumatate din ulei pana devine translucida. Se scoate si se lasa sa se scurga si sa se raceasca.                                                                                        dupa ce s-au racit ceapa si ardeii kapia, se dau prin masina de tocat carne si se pun in uleiul in care s-a calit ceapa.                                                                                    Se adauga si restul de ulei, hribii, bulionul si se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.                                 Se lasa la fiert, amestecand din cand in cand, pana cand uleiul incepe sa iasa la suprafata, apoi se pune zacusca in borcane sterile si se inchid ermetic.

Ingrediente Zacusca de hribi

5 kg hribi

3 kg ardei kapia

2 kg ceapa uscata

1 l ulei de floarea soarelui

500 ml bulion

dupa gust sare

dupa gust piper macinat

Categorii