Zacusca cu bureti
Reteta culinara Zacusca cu bureti din categoria Zacusca. Cum sa faci Zacusca cu bureti
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zacusca cu bureti
Astazi va prezint o reteta de zacusca cu bureti. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cateva ingrediente principale: opintici, gogosari, ceapa, ardei capia si morcov.
Ingredientele pentru zacusca cu bureti: 2,5kg opintici curatati 2,5kg gogosari 2'5kg ardei capia 500g morcov 600ml ulei 200g bulion 1kg ceapa 3 foi dafin 1 lingurita piper boabe sare dupa gustModul de preparare este urmatorul:
Am pus la copt gogosarii si ardeii capia. Pe masura ce s-au copt, i-am pus intr-un vas, am presurat sare pe ei si i-am acoperit cu un capac. Cand s-au mai racorit, i-am curatat, le-am scos cotoarele si semitele, i-am spalat si i-am pus la scurs.
Intre timp, am avut ajutoare si au curatat opinticii. Eu i-am spalat bine in cateva ape si i-am pus la fiert pentru 1 ora.
I-am trecut apoi printr-un jet de apa rece si i-am tinut la scurs intr-o sita,pentru cateva minute. I-am dat prin masina de tocat cu sita mica.
Am tocat si gogosarii si capia prin sita mica.
Morcovul l-am ras pe razatoarea mica.
Intr-o oala de tuci, am pus ceapa la calit pentru 5 minute, apoi am pus morcovul si l-am calit impreuna cu ceapa inca 5 minute.
Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat, am adaugat opinticii tocati si am amestecat bine cateva minute, dupa care am adaugat gogosarii si capia. Am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana a inceput sa iasa uleiul deasupra. Atunci am pus bulionul, foile de dafin si piperul negru si am mai tinut pe foc 10 minute.
Eu am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate( spalate bine si uscate in cuptor), asezate pe o tava de inox. Am pus imediat capacele, le-am infiletat bine si le-am pus la cald sub prosoape si 2-3 paturi, pana s-au racit. Dureaza cam 2 zile.