Zacusca cu fasole

Reteta culinara Zacusca cu fasole din categoria Zacusca. Specific Romania. Cum sa faci Zacusca cu fasole

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zacusca cu fasole

 

Ca orice gospodina, imi place sa am cate putin din toate in camara, sa ma bucur de o dulceata buna, de o zacusca, o muratura, dar neaparat facute de noi in casa. De ceva vreme ma tot gandesc la o asa zacusca. Mi-am dorit mult sa o pregatesc, chiar si intr-o cantitate mai mica, pentru ca simteam ca o sa ne placa mult. In primul rand, alegeti legume cat mai proaspete, de gradina, pentru a obtine un gust minunat. Fasolele, atentie la fasole, cautati sa fie de anul aceasta, sa nu fie vechi si unele boabe sa fiarba, altele sa ramana tari, sa nu aiba gargarite. Eu am patit asta si de aceea, am ales sa folosesc fasole gata fiarta de la Sun Food, pentru ca au conserve 100% naturale. Va garantez ca iese o zacusca de vis, cel putin noi, suntem foarte incantati de rezultat. Mama chiar zicea ca, era mai bine daca faceai mai multa, dar anul acesta, a fost doar de testare.

Ingrediente Zacusca cu fasole

1,3 kg gogosari

1,2 kg kapia

700 gr ceapa

600 gr morcovi

700 ml suc de rosii pregatit in casa din rosii de gradina (sau 1,5 kg rosii de gradina)

250 ml ulei

3 conserve de fasole alba, boabe mari (eu am folosit de la Sun Food. Daca folositi fasole uscata, 700 gr sa fie, tot alba si boabe mari)

sare mare

piper

Categorii