Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Reteta culinara Zacusca cu ghebe si ceapa coapta din categoria Zacusca. Cum sa faci Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

 

INGREDIENTE
1 kg ghebe 200 g ardei gras 500 g vinete 500 g ceapa 3 capatani usturoi(mici) 500 ml suc de rosii 200 ml pasta de rosii 100 ml ulei sare piper patrunjel verde 2 foi de dafin

Ceapa o curatam de coaja si o stropim cu ulei si sare,adaugam si usturoiul in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce se inmoaie bine.

Intre timp tocam legumele coapte inainte(eu le-am avut la congelator,le-am decongelat de cu seara)

Intr-o cratita adaugam ulei si ghebele tocate,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam,ardei,ceapa,100 ml apa si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam vinetele,condimente dupa gust,sucul de rosii si lasam sa fiarba cca 10 min dupa care adaugam pasta de tomate,usturoiul scosi din tecisi lasam sa fiarba la foc mic cca 20 min(pana ce scade lichidul bine)

La final adaugam patrunjelul verde tocat si punem in borcane care le vom inchide si le vom aseza cu capacul in jos,le acoperim cu o patura pana a 2 zi,cand le vom depozita in camara.

Ingrediente Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

1 kg ghebe

200 g ardei gras

500 g vinete

500 g ceapa

3 capatani usturoi(mici)

500 ml suc de rosii

200 ml pasta de rosii

100 ml ulei

sare

piper

patrunjel verde

2 foi de dafin

Categorii