Zacusca cu pastrav

Reteta culinara din categoria Zacusca. Cum sa faci Zacusca cu pastrav

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zacusca cu pastrav

 

Am vazut aceasta reteta la o doamna din Maramures este foarte gustoasa, ingredientele se pot inmulti in functie de cate portii vrei sa prepari.

Capsicum 3 kg. Pastrav proaspat 1,5 kg Ceapa 1 kg Suc de roșii 0,5 litri Ulei 0,5 litri Sare, piper dupa gust

Se coace ardeii kapia, se curata si se lasa la racit, se taie ceapa julienne si se caleste in ulei, apoi se scoate si se lasa la racit.

Pastravul se curata si se fierbe fara cap si coada, apoi se zdrobesc manual, avand grija sa se scoata toate oasele.

Ardeii kapia si ceapa calita ii punem in masina de tocat carne si ii punem la fiert in uleiul in care am calit ceapa si adaugam uleiul si sucul de rosii.

Cand a inceput sa fiarba se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga pastravul tocat.

Se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand timp de aproximativ 10 minute,

Cand s-a racit putin se pune in borcane.

Ingrediente Zacusca cu pastrav

Ardei capia 3 kg.

Pastravi proaspeti 1,5 kg

Ceapa 1 kg

Suc de rosii 0,5 litri

Ulei 0,5 litri

Sare,piper dupa gust

Categorii