Zacusca de fasole uscata
Reteta culinara Zacusca de fasole uscata din categoria Zacusca. Specific Romania. Cum sa faci Zacusca de fasole uscata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zacusca de fasole uscata
Iata,am reusit sa postez si zacusca de fasole uscata!Printe atatea gemuri,dulceturi,compoturi,muraturi,zacusca nu putea sa lipseasca.Zacusca de fasole uscata e preferata familiei.Fiica mea,studenta in Timisoara,a botezat zacusca "mancarea saracului".Intotdeauna i-am trimis si zacusca,asa ca a devenit mancarea de rezerva in momentul cand ramanea fara mancare sau fara bani.Eu i-as spune "mancarea studentului sarac" pantru ca zacusca chiar nu poate sa aiba acest statut,chiar daca aproape toata lumea o face. Nu e reteta originala ( oare care e reteta originala?),o am de la mama mea,dar pentru ca e foarte gustoasa o fac si eu si place tuturor.
Ingrediente Zacusca de fasole uscata
5 kg ardei kapia,
5 kg gogosari,
1 kg fasole uscata,
1 kg ceapa,
500 ml bulion,
300-500 ml ulei,
sare,
foi de dafin,
piper boabe.