Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti

Reteta culinara Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti din categoria Zacusca. Cum sa faci Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti
Pentru ca anul acesta, recolta de fasole verde de la parinti a fost bogata, m-am gandit sa o conserv in mai multe moduri. Unul dintre moduri este aceasta zacusca pe care o vom savura mai la iarna fie simpla cu paine prajita, fie adaugata la diverse sosuri. Da, eu zacusca o mai folosesc si la sosuri rapide cu paste sau fripturi, chiftelute, etc. In special, daca deschid un borcan si nu consumam decat o parte din el, ce ramane adaug a doua zi la mancaruri, chiar si la tocanite, pentru ca neavand conservanti, un borcan de zacusca desfacut nu rezista mai mult de 2-3 zile la frigider si se altereaza.
Ingrediente Zacusca de fasole verde, cu dovlecei si ardei copti
1,5 kg fasole verde
1,5 kg dovlecei cruzi
2 kg ardei kapia, copti + zeama de la ei
1 kg morcovi + pastarnac + radacina de patrunjel
1 kg ceapa galbena
700 gr pasta concentrata de rosii
300 ml ulei de floarea soarelui
1 l apa(pentru undit fasolea)
sare dupa gust
piper
cimbru
maghiran
2-3 foi de dafin