Zacusca de vinete si ardei

Reteta culinara din categoria Zacusca. Cum sa faci Zacusca de vinete si ardei

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zacusca de vinete si ardei

 

În fiecare an prepar zacuscă din vinete, ardei şi ceapă, după reţeta mamei. Anul acesta am luat nu doar ardei kapia, ci şi ardei galbeni şi roşii, au fost foarte aromaţi. Am cumpărat legumele din vară, în mai multe etape, când au fost mai ieftine, le-am congelat şi am aşteptat să se răcească bine vremea pentru a pregăti zacusca. A trebuit să aştept mai mult pentru că toamna a fost călduroasă, de aceea am pregătit-o abia zilele trecute. Am obţinut 6 borcane de 720 g şi unul de 270 g.

Ingrediente Zacusca de vinete si ardei

2 kg vinete macre (cantitate rămasă după coacere şi curăţare);

2 kg ardei gras galben şi kapia (cantitate rămasă după coacere şi curăţare);

1 kg ceapă albă;

500 ml ulei;

2 linguri bulion;

500 ml roşii la cutie;

1 l apă;

3 linguriţe sare;

4 foi de dafin.

Categorii