Zamă de păstăi aită

Reteta culinara Zamă de păstăi aită din categoria Supe/Ciorbe. Specific Ungaria. Cum sa faci Zamă de păstăi aită

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Zamă de păstăi aită

 

Eiii, dilema cu ciorba sau ciorba, mai departe! 😉 Așa că am stat în Zamora, ca în Transilvania! Una dintre retetele de suflet 😉

Pastai (fasole galbena proaspata) aprox. 1000 g, ceapa galbena 2 bucati, usturoi 1 cap, ardei gras 1 bucata, morcovi 2 bucati,, ardei dulce boia 1 lingura, patrunjel ½ link, Marar verde 1 link, ulei de floarea soarelui 50 ml., sare de mare, piper proaspat macinat.

Păstăile se curăță la capete și se rup în trei bucăți.

Ceapa se curata si se caleste cu ulei si putina apa. Dupa ce devine translucid adauga ardeii tocati marunt. Intre timp, curatati morcovii, taiati-i bucatele mici si adaugati-i in supa si adaugati pastaile curatate si tocate.

Dupa primul clocot se condimenteaza cu sare, se adauga verdeata tocata marunt, boia de ardei, usturoiul curatat si zdrobit, apoi se fierbe la foc mediu cca. 20 de minute.

Dupa ce focul s-a oprit, presara patrunjel tocat marunt dupa gust.

Mult succes si pofta buna!

 

 

Ingrediente Zamă de păstăi aită

Păstăi (fasole galbenă proaspătă) cca. 1000 g, Ceapă galbenă 2 bucăti, Usturoi 1 căpățână, Ardei gras 1 bucată, Morcovi 2 bucăti,, Boia de ardei dulce 1 lingură, Pătrunjel ½ legătură, Mărar verde 1 legătură, Ulei de floarea soarelui 50 ml., Sare de mare, Piper proaspăt măcinat.

Categorii