Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

Se spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare. Ardeiul se curata de seminte si cotor, se spala, se taie in bucati mari, se da prin robot si se pune peste rosii. Se pune tuciul la fiert, iar dupa ce scad legumele, se adauga un plic de conservant, care se amesteca cu 2-3 linguri de rosii intr-o cescuta. Se pune zarzavatul fierbinte in sticle, se adauga putin ulei pe deasupra, apoi se pun capacele la sticle si se lasa sa se raceasca sub paturi pentru 2-3 zile, dupa care se pot depozita.

Ingrediente Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardei

5 kg rosii

700 g ardei (kapia

gra

bulgaresc)

1 plic de conservant (7 g)

2 linguri sare grunjoasa

un varf de lingurita de piper

2 linguri de ulei

Categorii