Aachener Weihnachts-Leberwurst

De peste 120 de ani, cârnații de Crăciun din Aachen au jucat un rol esențial în tradiția culturală a orașului și și-a făcut celebrele măcelării. Aachener Weihnachts-Leberwurst datează din secolul al XIX-lea, când măcelarii din Aachen au perfecționat producția de Aachener ( Öcher) cârnați pentru sezonul sărbătorilor, folosind întotdeauna ficat proaspăt în proces. O caracteristică specială a liverwurst-ului de Crăciun din Aachen este adăugarea de smântână și utilizarea unui amestec special de condimente, care include cel mai adesea cardamom, anason, coriandru și merișoare sau miere. Renumita calitate și reputația acestei delicatese au fost stabilite prin concursul de cârnați de Crăciun de la Aachen, care se desfășoară de peste 40 de ani. În cadrul acestui eveniment, judecători instruiți și independenți evaluează calitatea produselor pe baza standardelor Societății Agricole Germane.

Origine: Aachen

Categorie: Cârnați/Salamuri

Taguri

Retete Aachener Weihnachts-Leberwurst