Frankfurter Würstchen
După cum sugerează și numele, frankfurter würstchen este o varietate de cârnați care provine din Frankfurt, unde a fost preparat în mod tradițional de secole. Ușor condimentat și subțire, cârnatul este făcut în întregime cu carne de porc și este de obicei adăugat într-un corp natural de oaie. Frankfurter würstchen este fiert și ușor afumat, un proces care conferă o notă plăcută de afumare acestei specialități germane de carne. Deoarece cârnații sunt gătiți în prealabil, de obicei este pur și simplu încălzit în apă clocotită înainte de a fi savurat cu acompaniamente precum muștar, hrean, pâine sau salată de cartofi și este adesea spălat cu un pahar de vin fin din mere ( Apfelwein). Acest soi special de cârnați se bucură de un statut protejat în Germania încă din 1860, când a fost adoptată o lege care permitea doar acelor cârnați fabricați în Frankfurt și în împrejurimi să poarte numele frankfurter , în timp ce alte soiuri de cârnați fabricați în afara acestei zone, dar în același mod, ar fi trebuit să fie etichetați ca nach frankfurter art (carnati în stil frankfurter).
Origine: Frankfurt
Categorie: Cârnat