Wiener Würstchen

Considerat o variație a tradiționalului frankfurter würstchen (cârnat de frankfurt), wiener würstchen este numele unui cârnați german care este de obicei preparat cu un amestec de carne de porc și vită. Combinația este tocată fin și asezonată cu condimente precum piper alb, coriandru, buzdugan, boia de ardei, sare și ghimbir înainte de a fi pusă într-un intestin subțire de oaie, afumată și prefiertă. Era în 1805, la Viena, când Johann Georg Lahner, un măcelar din Gasseldorf, dar pregătit la Frankfurt, a creat o nouă varietate de cârnați adăugând carne de vită la frankfurter original, care era făcut exclusiv din carne de porc. Inițial, creația sa a purtat numele Lahners würstel , dar în curând a ajuns să fie cunoscută sub numele de frankfurter würstel- un nume care a rămas până astăzi în Austria. În Germania, cârnatul a ajuns să fie cunoscut sub numele de wiener würstchen (însemnând cârnați vienez în germană), referindu-se la locul unde a început inițial producția acestor cârnați. Un alt motiv pentru care germanii au fost nevoiți să numească acești cârnați wiener würstchen în loc de cârnați de frankfurter, așa cum a fost cazul la Viena, a fost din cauza statutului protejat de care se bucură frankfurter würstchen în țară din 1860. Acești cârnați sunt de obicei savurați în perechi, fie calde, fie reci și, de obicei, sunt pur și simplu încălzite în apă clocotită, prăjite sau la grătar.

Origine: Frankfurt

Categorie: Cârnat

Taguri

Retete Wiener Würstchen