Schwarzwaldforelle
Numai păstrăvul de pârâu sau păstrăvul curcubeu crescut în sud-vestul Germaniei, lângă lanțul muntos Schwarzwald, au dreptul la numele Schwarzwaldforelle(Pastrav Padurea Neagra). Această regiune are o lungă tradiție în creșterea păstrăvului datorită apelor sale remarcabile de munte reci și bogate în oxigen. Cu cât temperatura apei de munte este mai scăzută, cu atât este nevoie de mai mult timp până când păstrăvul ating dimensiunea și fermitatea vizate. Această creștere lentă, naturală și calitatea hranei oferite păstrăvului este motivul pentru care au un gust atât de distinctiv. Pulpa fermă este descrisă ca fiind excepțional de puternică și aromată. Păstrăvul Pădurea Neagră este oferit ca specialitate regională de zeci de ani, iar calitățile sale unice l-au făcut celebru chiar și în afara regiunii Schwarzwald. Este potrivit pentru toate tipurile de preparate și poate fi servit cald sau rece, afumat, prăjit sau marinat. Chiar și pielea păstrăvului Pădurea Neagră este considerată o delicatesă.
Origine: Padure neagra
Categorie: Păstrăv