Schwenkbraten

O specialitate de grătar provenind din Saarland, schwenkbraten constă din fripturi de porc marinate care sunt prăjite la grătar pe un schwenker , un grătar unic care este suspendat de un trepied și legănat peste un foc de lemne deschis de un schwenkmeister.(persoana care face grătarul). Fripturile de porc folosite în fel de mâncare sunt în mod obișnuit tăieturi de gât, dar și alte bucăți de carne de porc sunt potrivite. De obicei, sunt lăsate la macerat în amestecul de marinare peste noapte sau până la 3 zile. Ingredientele tipice folosite în marinadă includ cimbru uscat, oregano uscat, ceapă, sare, piper negru, usturoi, boabe de ienupăr, ulei și (opțional) vin Riesling german. Cu o crustă crocantă la exterior și carne suculentă și fragedă în interior, aceste fripturi de porc la grătar sunt în mod obișnuit combinate cu un pahar de Riesling german fin sau bere, împreună cu diferite garnituri, cum ar fi salate de cartofi, salate proaspete, legume prăjite și rulouri de pâine.

Origine: Saarland

Categorie: Mâncare de porc

Taguri

Retete Schwenkbraten