Vacherin
Vacherin este un grup de brânzeturi făcute din lapte de vacă. Există două tipuri principale de Vacherin - unul este elvețian, celălalt francez. Cel francez se numește Mont d'Or sau Vacherin du Haut-Doubs, în timp ce cel elvețian se numește Vacherin Mont d'Or și, deși nomenclatura este puțin complicată, cel francez se face cu lapte crud în timp ce cel elvețian este facuta cu lapte termizat. Brânzeturile vin învelite în molid pentru a reține interiorul ușor topit, aproape lichid. Există, de asemenea, o brânză elvețiană mai fermă numită Vacherin Fribourgeois, precum și bogatul Vacherin d'alpage, făcut din laptele de vacă care cutreieră pajiștile alpine. Alte tipuri de Vacherin includ Vacherin d'Abondance și Vacherin des Bauges (din Savoy). Versiunea canadiană din Quebec se numește Vacherin Chaput.
Origine: Îndoieli
Categorie: Brânză