Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane

Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane. Sunt nemaipomenit de gustoase. Un sandwich din biscuiti fragezi, umplut cu dulce de leche :) O reteta testata si aprobata de intreaga echipa Petitchef!

Timp de preparare o ora si 5 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane

Se amesteca galbenusurile cu extractul de vanilie. Intr-un alt vas se amesteca faina, amidonul de porumbul si praful de copt.

In vasul robotul folosind o paleta plata (frunza), frecati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o textura cremoasa.

Adaugati amestecul de ou putin cate putin pana se incorporeaza, amestecare, apoi amestecul de faina+amidonul de porumb, putin cate putin.

Formati o minge din aluat si infloliati-o apoi, puneti la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul, lasati-l sa se incalzeasca putin la temperatura camerei, si apoi indetindeti astfel incat sa aiba o grosime de aproximativ 5 mm.

Folosind un taietor de fursecuri cu diametrul de 6 cm, formati biscuitii. Puneti-i pe o tava de copt acoperita cu hartie de pergament si dati la cuptor cu convectie timp de 10 minute la 180 ° C

Scoateti biscuitii din cuptor si puneti-i pe alta tava pentru a se raci. Dupa ce s-au racit bie, ungeti 2 fursecuri cu dulce de leche si inchideti apasand astfel incat sa iasa un pic din crema.

Treceti biscuitul prin nuca de cocos rasa.

Gata ! Bon appétit!

Ingrediente Alfajores- renumitele fursecuri latino-americane

Pentru 13 fusecuri (26 biscuiti):

150 gr de faina

200 gr de amidon din porumb

2 lingurite praf de copt

2 galbenusuri

2 lingurite extract de vanilie

100 g de zahar

150 gr de unt moale

dulce de leche

Cocos de nuca rasa

Categorii