Aloo matar (cartofi cu mazare din india)

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Aloo matar (cartofi cu mazare din india)

Curatati cartofii de coaja si taiati-i in doua. Spalati mazarea in cateva ape. Pregatiti chilli verzi si condimentele. Puneti uleiul la incalzit si cand e suficient de fierbinte puneti semintele de chimen si chilli verzi tocati. Dupa cateva secunde puneti si cartofii impreuna cu turmericul. Amestecati bine si lasati sa se prajeasca 2 minute.

Apoi adaugati sarea, piperul cayenne si jumatate din coriandrul pulbere. Amestecati, acoperiti cu un capac si reduceti flacara.

Dupa aproximativ 10 minute adaugati si mazarea. Amestecati. Acoperiti din nou cu capac. Gatiti inca 10 minute sau pana ce cartofii sunt moi. Adaugati restul de coriandru si Garam Masala.

Mai lasati pe foc inca 3-5 minute. Inchideti flacara. Serviti cu verdeata tocata presarata deasupra.

Ingrediente Aloo matar (cartofi cu mazare din india)

1/2 kg cartofi noi micuti

1 1/2 cani mazare verde (de la borcan)

1-2 chilli verzi

1 1/2 lingurite chimen

1 lingurita sare

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita piper cayenne

1/2 lingurita Garam Masala

2 lingurite coriandru pulbere

2 linguri ulei

2 linguri verdeata tocata

Categorii