Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

 

Cartofii țărănești sunt un preparat tradițional românesc, foarte gustos și simplu de realizat. Poți adaugă ingrediente după gustul tău, fiind o mâncare versatilă și foarte ușor de pregătit. Pentru acești Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional, sunt necesare ingredientele următoare: cartofi, șunculiță sau kaiser, ceapă, usturoi și boia.    

Ingrediente Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional 6-7 cartofi 250 gr șunculiță afumată 1 ceapă mare 2-3 căței usturoi ulei de floarea soarelui boia dulce de ardei pătrunjel verde sare și piper

Cum se prepara acesti Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional:

Curăță, spală și taie cartofii în cuburi potrivite.

Pune-i la fiert într-o cratiță mare, în apă clocotită și un praf de sare. Lasă-i la fiert aproximativ 15-20 de minute, până când sunt moi, dar încă fermi (poți verifica cu o furculiță).

Taie ceapa solzișori și toacă mărunt usturoiul. Taie șunculița afumată în bucăți mici.

Încinge uleiul într-o tigaie mare și rumenește șunculița. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le câteva minute. Scoate-le apoi pe o farfurie.

În aceeași tigaie, pune cartofii scurși bine și lasă-i la rumenit, până capătă o crustă frumoasă. Adaugă înapoi șunculița cu ceapa și usturoiul. Condimentează cu piper și boia, după gust. Amestecă bine, dar cu grijă, pentru a nu zdrobi cartofii. 

Presară pătrunjel proaspăt tocat deasupra și servește cartofii țărănești calzi, alături de o salată sau de murături.

 Încearcă și rețeta de Cartofi noi în sos de roșii, foarte gustoși sau rețeta de Cartofi la cuptor, simpli și buni.

Iti recomandam si reteta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura grozava.

Ingrediente Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Ingrediente Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

6-7 cartofi

250 gr șunculiță afumată

1 ceapă mare

2-3 căței usturoi

ulei de floarea soarelui

boia dulce de ardei

pătrunjel verde

sare și piper

Categorii

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp