Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

Reteta culinara Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas) din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

 

O reţetă uşoară-bază de la care putem face atât antreuri sărate, cât şi desert dulce.

Ingrediente Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)

Aluatul:

125 ml de apă

125 ml de lapte

1 linguriţă rasă de zahăr

1 linguriţă rasă de sare fină

115 g de unt bucăţele

140 g de făină cernută

4 ouă întregi

Crema de vanilie(cam 1 l de cremă):

500 ml de lapte

100 g de zahăr

5 gălbenuşuri

60 g de amidon

1/2 păstaie de vanilie/esenţă

Categorii