Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)
Reteta culinara Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas) din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)
O reţetă uşoară-bază de la care putem face atât antreuri sărate, cât şi desert dulce.
Ingrediente Aluat de choux à la crème sau ecler (pas cu pas)
Aluatul:
125 ml de apă
125 ml de lapte
1 linguriţă rasă de zahăr
1 linguriţă rasă de sare fină
115 g de unt bucăţele
140 g de făină cernută
4 ouă întregi
Crema de vanilie(cam 1 l de cremă):
500 ml de lapte
100 g de zahăr
5 gălbenuşuri
60 g de amidon
1/2 păstaie de vanilie/esenţă