Aluat de foietaj
Reteta culinara Aluat de foietaj din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aluat de foietaj
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aluat de foietaj
Desi mi se parea ca aluatul de foietaj este foarte dificil de facut, acum, dupa ce l-am incercat, va spun sincer ca este destul de usor si deloc complicat. Singura problema este rabdarea si asteptarea, dar astea nu fac parte din munca, deci...il puteti incerca fara nici o ezitare! ;) "aluaturi de casa"
INGREDIENTE
Pentru inceput facem pasta pentru uns:Amestecam untul moale cu faina pana obtinem o pasta care sa se poata intinde usor pe aluat. Impartim in 5 parti egale!Pentru aluat: Galbenusurile le amestecam cu iaurtul, otetul si sarea, apoi turnam apa minerala, omogenizam si treptat punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios si elastic. Aluatul obtinut il intindem pe masa de lucru (ne ajutam de faina) intr-o forma dreptunghiulara, ungem jumatate de suprafata cu prima parte din pasta de unt si impaturim. Prima data aducem partea neunsa pana la jumatate, apoi partea unsa o ridicam pana acoperim aluatul si la final pliem, dreapta spre centru si stanga peste tot aluatul (vedem foto). Dam la frigider circa jumatate de ora pana se intareste untul. Procedam asa de inca 4 ori, pana terminam pasta de unt! Dupa toate aceste etape, invelim aluatul in folie de plastic si-l dam la frigider pana a doua zi! Il puteti folosi la diverse preparate: placinte, prajituri , quiche...eu am ales sa fac pateuri cu branza si mi-au iesit 28 la numar!
Sunt buneeee, buneeee!:x
Ingrediente Aluat de foietaj
Pentru aluat:
2 galbenusuri
100g iaurt grecesc
2 linguri otet din vin alb
sare dupa gust
150ml apa minerala
faina cat cuprinde (circa 350-400g)
Pentru pasta cu care o sa ungem foaia:
250g unt la temperatura camerei, sa fie moale
100g faina