Aluat de pizza - Rețeta de bază

Aluat de pizza - Rețeta de bază - Cum se prepara acest Aluat de pizza - Rețeta de bază
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aluat de pizza - Rețeta de bază
Descoperă cum să prepari un aluat de pizza perfect acasă. Cu doar câteva ingrediente simple, vei obține un aluat perfect, ideal pentru orice tip de pizza. Pentru a pregăti acest Aluat de pizza - Rețeta de bază, ai nevoie de doar câteva ingrediente: făină, apă, drojdie, sare și ulei.
Ingrediente Aluat de pizza - Rețeta de bază 500 g făină de grâu 7 g drojdie uscată 250 ml apă călduță 1 linguriță sare 1 linguriță zahăr 2-3 linguri ulei de măslineCum se prepara acest Aluat de pizza - Rețeta de bază:
Într-un bol, pune făina, fă un locaș și adaugă puțină apă călduță. Adaugă zahărul și drojdia, amestecă puțin cu o lingură din lemn și lasă deoparte pentru 10 minute.
După cele 10 minute, adaugă uleiul, sarea și restul de apă. Amestecă totul bine, apoi începe să frămânți aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină. Frământă aproximativ 10 minute până când aluatul devine neted și elastic.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit într-un loc cald pentru 1-1.5 ore, până își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață presărată cu făină, în forma dorită pentru pizza ta.
Cu aluatul de bază poți pregăti rețeta de Pizza cu șuncă și dovlecei sau varianta de Pizza cu cașcaval.
Îți recomandăm și rețeta de Sos de roșii pentru pizza.
Ingrediente Aluat de pizza - Rețeta de bază
Ingrediente Aluat de pizza - Rețeta de bază
500 g făină de grâu
7 g drojdie uscată
250 ml apă călduță
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
2-3 linguri ulei de măsline