Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza - Iata cum se prepara Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

 

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza Pentru a obtine un aluat de pizza pufos, este important sa folosesti ingrediente de calitate si sa acorzi atentie procesului de preparare.     Cu acesti pasi simpli, vei obtine un aluat de pizza pufos si delicios, perfect pentru a fi savurat alaturi de familie si prieteni

Ingrediente Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza 500g faina de grau 7g drojdie uscata (sau 20g drojdie proaspata) 300ml apa calduta 1 lingurita de zahar 1 lingurita de sare 2 linguri de ulei de masline

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Intr-un bol mare, amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Lasa compozitia sa se odihneasca timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa se activeze si sa se umfle. Adauga faina si sarea peste amestecul de drojdie si incepe sa framanti aluatul. Adauga uleiul de masline si continua sa framanti timp de aproximativ 5-7 minute, pana cand obtii un aluat moale si elastic. Poti sa adaugi putina faina sau apa, daca este necesar, pentru a obtine consistenta potrivita. Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc caldut si lipsit de curent de aer timp de aproximativ 1-2 ore, sau pana cand acesta isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati egale si modeleaza-le in bile. Lasa bilele sa se odihneasca timp de inca 15-20 de minute. Intinde fiecare bucata de aluat in forma dorita de pizza, folosind un sucitor sau mainile tale. Asaza aluatul intins pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Acopera aluatul cu ingredientele preferate pentru pizza si coace intr-un cuptor preincalzit la 220°C timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand aluatul este frumos aurit si pufos. Dupa ce pizza este coapta, poti sa o decorezi cu ierburi aromatice proaspete sau cu un strop de ulei de masline inainte de a o servi.

Recomandam si calzone sau focaccia

Ingrediente Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Ingrediente Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

500g faina de grau

7g drojdie uscata (sau 20g drojdie proaspata)

300ml apa calduta

1 lingurita de zahar

1 lingurita de sare

2 linguri de ulei de masline

Categorii