Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Pizza cu ciuperci și gorgonzola - Cum se prepara Pizza cu ciuperci și gorgonzola: Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea și drojdia uscată

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pizza cu ciuperci și gorgonzola

 

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și texturi, ideală pentru o cină gourmet sau o seară relaxantă acasă.

Ingrediente Pizza cu ciuperci și gorgonzola Aluat: 500 g făină 300 ml apă 30 ml ulei de măsline 10 g sare 7 g drojdie uscată 1 linguriță de miere Topping: mix ciuperci (portobello/ champignon albe si brune) 1/2 zuchinni 2 căței de usturoi 200 g sos de roșii Sare și piper Busuioc proaspăt 1 ceapă roșie 150 g brânză gorgonzola picanta

Cum se prepara Pizza cu ciuperci și gorgonzola:

Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea și drojdia uscată. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați apă și mierea. Începeți să amestecați pentru a forma un aluat. Adăugați uleiul de măsline și continuați să frământați aluatul până când este neted și elastic. Lăsați aluatul să crească la loc cald timp de aproximativ 30 minute sau sau până când își dublează volumul.

Între timp, tăiați usturoiul, ciupercile portobello, zucchini și ceapa roșie felii subțiri.

Încingeți puțin ulei de măsline într-o tigaie și căliți ușor ciupercile, usturoiul și zuchinni până devin moi și aromate și se rumenesc ușor. Condimentați cu sare și piper.

Întindeți aluatul într-o o tavă de pizza și puneți sosul de roșii uniform peste el. Presărați sare și piper după gust.

Adăugați amestecul de ciuperci, zucchini și așezați feliile de ceapă roșie pe deasupra. Adăugați câteva frunze de busuioc proaspăt.

Coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când marginile sunt rumenite și crocante. După ce este coaptă, sfărâmați brânza gorgonzola deasupra întregii pizze, puneți și frunze de busuioc și serviți pizza caldă.

Poftă bună!

Ingrediente Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Ingrediente Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Aluat:

500 g făină

300 ml apă

30 ml ulei de măsline

10 g sare

7 g drojdie uscată

1 linguriță de miere

Topping:

mix ciuperci (portobello/ champignon albe si brune)

1/2 zuchinni

2 căței de usturoi

200 g sos de roșii

Sare și piper

Busuioc proaspăt

1 ceapă roșie

150 g brânză gorgonzola picanta

Categorii