Aluat fraged pentru tarte dulci
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Aluat fraged pentru tarte dulci
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aluat fraged pentru tarte dulci
Pentru o tartă dulce reușită, iată o rețetă de aluat fraged care se face ușor și care se poate păstra în frigider o zi-două, până ce aveți pregătite celelalte ingrediente. Nu veți da greș cu această rețetă, pe care am folosit-o de multe ori, și chiar am postat aici câteva tarte care au avut ca bază acest aluat fraged... https://www.bucataras.ro/retete/desert-tarta-cu-crema-de-vanilie-si-capsuni-86845.html https://www.bucataras.ro/retete/desert-tarta-cu-crema-de-lamaie-si-kiwi-reteta-nr-300-86869.html https://www.bucataras.ro/retete/desert-tarta-cu-grilaj-si-crema-de-vanilie-84741.html https://www.bucataras.ro/retete/desert-tarta-cu-branza-dulce-si-stafide-aurii-84736.html https://www.bucataras.ro/retete/desert-tarta-cu-grilaj-si-crema-de-vanilie-84741.html Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul stă la frigider, ca să se răcească/întărească.
Ingrediente Aluat fraged pentru tarte dulci
250 grame de făină albă
100 grame de unt rece
1 ou
75 grame de zahăr tos fin
1 plic de vanilie
1 praf de sare